Καλό μήνα με καλοκαιρινή και ανάλαφρη διάθεση.

Σε αυτό το τεύχος μπορείτε να διαβάσετε για το πως γίνεται η «Θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων» από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Therapy Dogs. Τα ζώα είναι πολύτιμα στη βελτίωση της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας, καθώς και στη γνωστική και κοινωνική λειτουργία.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2016, ένα ακόμα τεύχος του περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες» είναι έτοιμο.

 

Στο τεύχος αυτό μπορείτε να διαβάσετε, το ενδιαφέρον άρθρο της Δήμητρας Διδαγγέλου για τη θεραπευτική - εκφραστική γραφή. Πέρα από ένας δημιουργικός τρόπος έκφρασης, βοηθάει στην κατανόηση του παρελθόντος, στη νοηματοδότηση του παρόντος, βελτιώνει την απόδοση, την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθηση. Αν δεν πειστήκατε, διαβάστε και τους δώδεκα λόγους για τους οποίους αξίζει να αναμετρηθείτε με τη λευκή σελίδα.

 

Σας καλωσορίζω στο νέο τεύχος του Περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες».

Διανύουμε μια μπερδεμένη καιρικά άνοιξη, που συντονίζεται με τα αμφιθυμικά συναισθήματα της εποχής και της κοινωνίας. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να κοιτάζουμε πάντα προς την ηλιόλουστη πλευρά.

 

Σε αυτό το τεύχος έχουμε ένα άρθρο από την Ελισάβετ Τσέλιου για τη διαμεσολάβηση – divorce mediation, πώς μπορούν τα ζευγάρια που χωρίζουν να λύσουν τις διαφορές τους εξωδικαστικά.

 

Γιορτάζουμε τα 3 χρόνια του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες» και σας καλωσορίζουμε στο νέο, εμπλουτισμένο δίγλωσσο site μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς εσάς που εμπιστευτήκατε τα άρθρα σας, αλλά και εσάς που μας επιλέγετε για την ενημέρωση σας.

 

Αυτή η γιορτή που σηματοδοτείται με το έκτο τεύχος του περιοδικού, εγκαινιάζει την δίγλωσση έκδοση του –ελληνικά & αγγλικά, όπου με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε άρθρα ελλήνων και ξένων αρθρογράφων.

 

Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι.

Με τον Ιούνιο μπαίνουμε και επίσημα στο καλοκαίρι. Με ανεβασμένη διάθεση και θερμοκρασία το 5ο τεύχος των Ψυχολογικών Γνωμών είναι εδώ.

Σε αυτό το τεύχος μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Δωροθέας Λοίζου, σχετικά με το τι είναι η «Συμβουλευτική Ομηλίκων» δηλ. ατόμων που βρίσκονται στην ίδια ηλικιακή, εξελικτική, κοινωνική ή/ και ακαδημαϊκή φάση με κάποιον άλλους και πόσο βοηθητική μπορεί.

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά αισιοδοξίας και ελπίδας, γεμάτη όνειρα και δημιουργικότητα και να σας χαρίσει απλόχερα χαμόγελα και στιγμές αγάπης!

Οι Ψυχολογικές Γνώμες έκλεισαν τον πρώτο χρόνο διαδικτυακής κυκλοφορίας και ελπίζω να είναι κοντά σας για πολλά ακόμα χρόνια.

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Το 3ο τεύχος του περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες» και χαίρομαι ιδιαίτερα που αποκτά ολοένα και περισσότερους αναγνώστες αλλά και συγγραφείς που μοιράζονται τη γνώμη τους με όλους εμάς.

Kαλό μήνα σε όλους. Συνεπείς στο ραντεβού μας ετοιμάσαμε το δεύτερο τεύχος του Περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες».

Οι «Ψυχολογικές Γνώμες» είναι ένα νέο ηλεκτρονικό περιοδικό το οποίο θα βγαίνει περίπου κάθε δύο μήνες και που στόχο του έχει να φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, δημοσιεύοντας τα κείμενα αλλά και τις ψυχολογικές του απόψεις πάνω σε μια πληθώρα θεμάτων.