×

Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά αισιοδοξίας και ελπίδας, γεμάτη όνειρα και δημιουργικότητα και να σας χαρίσει απλόχερα χαμόγελα και στιγμές αγάπης!

Οι Ψυχολογικές Γνώμες έκλεισαν τον πρώτο χρόνο διαδικτυακής κυκλοφορίας και ελπίζω να είναι κοντά σας για πολλά ακόμα χρόνια.

Σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε το άρθρο της Τάνιας Μπαγέρη, θα μάθετε για την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μέσα από την οποία δημιουργήθηκε το  «Ψ-δίκτυο» το οποίο παρέχει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία χαμηλού κόστους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και γενικότερα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στη συνέχεια θα βρείτε το άρθρο της Μαρίας Κωσταντοπούλου για τον «Αυτισμό», για το πως επηρεάζουν οι διάφορες βαθμίδες του την επικοινωνία του παιδιού με το περιβάλλον αλλά και για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι γονείς.

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος μας παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη «Σωματική Ψυχοθεραπεία» και συγκεκριμένα για το πώς το σώμα είναι ο φορέας της ιστορίας του ατόμου.

Δεν είναι τυχαίο που συναντάμε ανθρώπους με σώματα άκαμπτα, φοβισμένα, σκυφτά ή με ανασηκωμένους ώμους, αποτέλεσμα της χρόνιας μυϊκής έντασης. Διαβάστε για το πώς μπορεί ένας σωματικός θεραπευτής να διαβάζει τα μηνύματα που στέλνει το σώμα.

Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε μια περίληψη για το εξαιρετικό βιβλίο του συναδέλφου Γιώργου Κίσσα και της Χριστίνας Μιχαλοπούλου με τίτλο: «Παθήματα Γονέων» που αναλύει θέματα που απασχολούν αυτούς που μόλις έγιναν γονείς και όσους έχουν μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά μέχρι την εφηβεία.

 

Όπως πάντα, μπορείτε να βρείτε στον Πίνακα Ανακοινώσεων ενδιαφέρουσες σημειώσεις καθώς και να ενημερωθείτε για Συνέδρια και Ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό τους προσεχείς μήνες.

Και σε αυτό το τεύχος έχετε τη δυνατότητα να διαβάστε τα βιογραφικά των συγγραφέων αλλά και να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο ευρετήριο.

 

Τέλος, μη ξεχνάτε ότι δίνοντας το e-mail σας μπορείτε να λαμβάνετε κάθε καινούργιο τεύχος του περιοδικού αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

 

Περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές σας γνώμες και να μας στείλετε τα άρθρα σας που ενδεχομένως να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε στις σελίδες του περιοδικού.

 

Καλή σας ανάγνωση.

 

Φιλικά,

Παρουσίαση Βιβλίου: “ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ”

Το βιβλίο «Παθήματα Γονέων» γράφτηκε από δυο ψυχολόγους – ψυχοθεραπευτές τον Γιώργο Κίσσα και τη Χριστίνα Μιχαλοπούλου και κυκλοφορεί από την εκδόσεις Αρμός.

Οι δυο θεραπευτές συντόνισαν τέσσερις συναντήσεις με γονείς, που καταγράφονται στο βιβλίο, σε ένα είδος ανοιχτών συζητήσεων πάνω σε αυτά που οι ίδιοι οι γονείς παθαίνουν καθώς τα παιδιά τους μεγαλώνουν.

Σωματική Ψυχοθεραπεία

Η Σωματική Ψυχοθεραπεία είναι μια προσέγγιση η οποία, θεωρώντας ότι αυτό που συμβαίνει στο μυαλό (σκέψεις, πεποιθήσεις κλπ.) έχει άμεσο αντίκτυπο στο σώμα, στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας συμπεριλαμβάνει και τη σωματική διάσταση του προβλήματος.

 

Οι πολύπλοκες συνδέσεις ανάμεσα στα εγκεφαλικά συστήματα και ανάμεσα στα ημισφαίρια προκαλούν στο σώμα συμπτώματα, σαν μια φυσική αντίδραση του οργανισμού στο πόνο και το στρες.

 

Ψ-ΔΙΚΤΥΟ: Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία Χαμηλού Κόστους

Τι είναι το Ψ-Δίκτυο και σε ποιους απευθύνεται

Το Ψ-Δίκτυο ξεκίνησε ως μια ιδιωτική πρωτοβουλία, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας χαμηλού κόστους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και γενικότερα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εν μέσω της οικονομικής κρίσης και όλων αυτών των αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτισμός

Ο αυτισμός, που εμφανίζεται νωρίς στη ζωή του παιδιού, περιλαμβάνει ένα σύνολο συμπεριφορών που σχετίζονται με την άρνηση του παιδιού για επικοινωνία: το παιδί φαίνεται ανίκανο να χρησιμοποιήσει την γλώσσα, αλλά και να συναναστραφεί άλλα άτομα του κοντινού περιβάλλοντός του με τον τυπικό τρόπο που αναμένουν οι γονείς από τα παιδιά τους.


 

Subscribe to RSS - Τεύχος #4