×

Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Σας καλωσορίζω στο νέο τεύχος του Περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες».

Διανύουμε μια μπερδεμένη καιρικά άνοιξη, που συντονίζεται με τα αμφιθυμικά συναισθήματα της εποχής και της κοινωνίας. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να κοιτάζουμε πάντα προς την ηλιόλουστη πλευρά.

 

Σε αυτό το τεύχος έχουμε ένα άρθρο από την Ελισάβετ Τσέλιου για τη διαμεσολάβηση – divorce mediation, πώς μπορούν τα ζευγάρια που χωρίζουν να λύσουν τις διαφορές τους εξωδικαστικά.

 

Ακόμα, η γνωστή ψυχοθεραπεύτρια Harlene Anderson, μιλάει για την τέχνη της ενεργής ακρόασης και της ομιλίας στη θεραπεία με το κείμενο της: “Listen, Hear, Speak”.

 

Η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου παραδίδει «10 μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα από την χημειοθεραπεία» μέσα από την προσωπική της περιπέτεια.

 

Ακόμα, η Τζίνα Θανοπούλου ψυχολόγος, δίνει συμβουλές για το «Πως μπορεί μια γυναίκα να αντιμετωπίσει την κρίση και να βγει νικήτρια ζωής» στο επίκαιρο άρθρο της.

 

Επίσης, η Αντιγόνη Ωραιοπούλου γράφει για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας μέσω της ύπνωσης στο άρθρο της «Όταν η θεραπευτική ύπνωση συναντά την υπογονιμότητα, τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό χωρίς πόνο».

 

Τέλος, παρουσιάζουμε το βιβλίο: «Πειθαρχία χωρίς τιμωρία» της Judy Arnall, από τις εκδόσεις Μάρτης.

 

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να γραφτείτε στην ιστοσελίδα του περιοδικού ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook και να βλέπετε νέα άρθρα και συνέδρια.

 

Καλή σας ανάγνωση!

 

Παρουσίαση Βιβλίου: Judy Arnall: «ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ» από την Έρα Μουλάκη

Διαβάζω πολλά βιβλία για το πώς πρέπει να φέρονται οι γονείς στα παιδιά, όμως αυτό το βιβλίο τράβηξε την προσοχή μου, γιατί διαχωρίζει την τιμωρία από την πειθαρχία και κυρίως μιλάει και υποστηρίζει, τη θεωρία μέσω προσκόλλησης.

Όλοι οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν το καλύτερο γι΄ αυτά, αλλά στην προσπάθειά τους να βάλουν όρια και να περιορίσουν συμπεριφορές, σε συνδυασμό με την κούραση της καθημερινότητας, χάνουν τον τρόπο.

Πώς μια γυναίκα μπορεί να βγει νικήτρια ζωής

Σε μια «προκλητική & δύσκολη» περίοδο, οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά, τι βοηθά μια γυναίκα να ξεπερνά τις δυσκολίες & να βγει «νικήτρια ζωής»; Μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό στη πράξη, στη καθημερινότητα, στις σχέσεις της, αλλά πάνω από όλα στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας, ακόμα και αν αυτή είναι δύσκολη ;

Η γυναίκα αυτή έχει «διαφορετικά», εξωτερικά ή/και εσωτερικά, χαρακτηριστικά και καταφέρνει να ξεπερνάει τις δυσκολίες & τους φόβους της;

Ακρόαση, Ακοή και Ομιλία: Σύντομες Σκέψεις για τη σχέση στον Διάλογο

Με την πάροδο των χρόνων διατήρησα ένα ενδιαφέρον για τις φωνές (μήπως τα λόγια, ή τα λεγόμενα) των πελατών και τη σημασία της εμπειρίας που φέρνουν στη θεραπεία (Anderson & Goolishian, 1992). Το ενδιαφέρον αυτό προήλθε από την κλινική εμπειρία μου και σε ότι αναφέρομαι ως μια συλλογή υποθέσεων που σχετίζονται με τη θεωρία της θεωρίας της κοινωνικής κατασκευής και της μεταμοντέρνας φιλοσοφίας. Κλινικά, ήμουν περίεργη για την εμπειρία των πελατών και τις περιγραφές των επιτυχημένων και αποτυχημένων θεραπειών: τη διαδικασία της θεραπείας και τη σχέση με τον θεραπευτή (Anderson, ).

Δέκα μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα από τη χημειοθεραπεία

Δέκα μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα από τη χημειοθεραπεία παρουσιάζει, απόψε, στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολόγων, όχι μία γιατρός αλλά μία γυναίκα που βίωσε τον καρκίνο, η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου. Με αφορμή την εναρκτήρια ομιλία ομιλία της στο συνέδριο, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την προσωπική της εμπειρία.

H Θεραπευτική Ύπνωση συναντά την μητρότητα

Ένα μικρό ταξίδι.

Η ιστορία της ύπνωσης χάνεται κυριολεκτικά στα βάθη των αιώνων. Καταγραφές για την πρακτική της ύπνωσης συναντώνται στην Ινδία, στα κείμενα των Εβραίων, στους Αιγυπτίους καθώς και στην αρχαία Ελλάδα. Στα Ασκληπιεία , αλλά και σε άλλους θεραπευτικούς ναούς, οι προσκυνητές βίωναν την εγκοίμηση: μέσα από συγκεκριμένες τελετουργίες οδηγούντο σε έναν θεραπευτικό «ύπνο», όπου έβλεπαν ένα αποκαλυπτικό όνειρο, το οποίο οδηγούσε στην δρόμο προς την θεραπεία.

Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

Η καλύτερη μέθοδος για την επίλυση των οικογενειακών διαφορών.

 

Τι είναι η Οικογενειακή Διαμεσολάβηση

Είναι η εναλλακτική οδός επίλυσης των οικογενειακών διαφορών εκτός δικαστηρίων, η οποία είναι πλέον δυνατή και στην Ελλάδα, μετά την θεσμοθέτηση της διαμεσολάβησης με το Νόμο 3898/2010.


 

Subscribe to RSS - Τεύχος #7