×

Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Οι «Ψυχολογικές Γνώμες» είναι ένα νέο ηλεκτρονικό περιοδικό το οποίο θα βγαίνει περίπου κάθε δύο μήνες και που στόχο του έχει να φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, δημοσιεύοντας τα κείμενα αλλά και τις ψυχολογικές του απόψεις πάνω σε μια πληθώρα θεμάτων.

Μέσα από το περιοδικό θα μπορείτε να ενημερώνεστε για ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια που πραγματοποιούνται, καθώς επίσης και να στέλνετε τις δικές σας δραστηριότητες και να τις κοινοποιούμε.

Ακόμα, θα έχετε τη δυνατότητα να βάλετε τη δική σας ανακοίνωση για να μπορέσετε να βρείτε έναν συνάδελφο για συνθεραπεία ή για μια συνεργασία ή ακόμα και για την εύρεση ενός επαγγελματικού χώρου.

Σ’ αυτό το πρώτο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Αλίκης Αραπαντώνη και της Ζωής Χατζιδάκη για το ψυχολογικό προφίλ ενός Έλληνα κανίβαλου καθώς και την ανάλυση του γραφικού του χαρακτήρα. Ακόμα, η Μαρία Κοκκίνου μας εξηγεί τι είναι το coaching και μας λέει λίγα λόγια για την ιστορία του. Η Λητώ Κατάκη μας μιλάει για την αυτοπεποίθηση και αποσαφηνίζει το ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης. Επίσης, ο Χρήστος Ζιούβας εστιάζει στο θέμα του διαζυγίου και του χωρισμού μέσα από τις προκλήσεις και τις προοπτικές που παρουσιάζονται στον σύγχρονο άντρα. Τέλος, η Έφη Πάρπα ασχολείται με ένα θέμα που αφορά όλους μας, αυτό της απώλειας και του πένθους, και παρουσιάζει παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα τα άρθρα του περιοδικού και να απολαύσετε το ξεφύλλισμά του! Στο τέλος κάθε τεύχους θα βρίσκετε ένα ευρετήριο με σύντομα βιογραφικά των συγγραφέων καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με τα οποία θα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους.

Εύχομαι να το αγαπήσετε, να το διαδώσετε και σύντομα να φιλοξενήσουμε και τα δικά σας κείμενα στις ηλεκτρονικές σελίδες του περιοδικού.

Καλή σας ανάγνωση.

 

Φιλικά,

 

Πένθος και Αντιμετώπιση Θανάτου

Το πένθος είναι μια διαδικασία, μία κατάσταση όπου πλήθος συναισθημάτων (θλίψη, ψυχική οδύνη, θυμός, ενοχές) και σωματικών αντιδράσεων λαμβάνουν μέρος ως απόρροια του θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου.

Τι είναι Αυτοπεποίθηση

Η ύπαρξη αυτοπεποίθησης προδιαθέτει δύο αλληλένδετες έννοιες : της έννοια της εσωτερικής επάρκειας (αυτεπάρκειας) και την έννοια της προσωπικής αξίας. Αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμός μαζί που έχουν σαν αποτέλεσμα την πίστη ότι ζούμε την ζωή που μας αξίζει και αν δεν την ζούμε στο χέρι μας είναι να την επιδιώξουμε.

 

Τι είναι το Coaching ?

Το coaching σύμφωνα με τον επίσημο ορισμο του International Coaching Federation (Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching), είναι «ο συνεταιρισμός με τον πελάτη σε μια δημιουργική διαδικασία, που προκαλεί τη σκέψη και τον εμπνέει να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και επαγγελματικό του δυναμικό» .

Στα πλαίσια αυτής της δημιουργικής διεργασίας ο Coach (προπονητής) ενθαρρύνει τον πελάτη να εστιάσει το ενδιαφέρον του στο παρόν και στο μέλλον και να θέσει βήματα που θα τον φέρουν πιο κοντά στη επίτευξη των στόχων του και των ονείρων του.

Γραφή και Ψυχισμός

Στα πλαίσια του σεμιναρίου Γραφή και Ψυχισμός συνεργαζόμαστε καταθέτοντας η κάθε μια την δική της γνώση και εμπειρία ώστε να αναδειχτεί με αφορμή την γραφή που έχουμε στα χέρια μας ο ψυχισμός του γράφοντα. Αυτό βοηθά κατ’ αρχήν τον ίδιο που αναγνωρίζει την ιστορία του μέσα από τα σύμβολα της γραφής του και εν συνεχεία όσους παρευρίσκονται και μελετούν την γραφολογία.

Διαζύγιο και χωρισμός για το σύγχρονο άνδρα: προκλήσεις και προοπτικές

Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, κακώς ή καλώς, παρατηρείται μια αυξητική τάση στο ποσοστό διαζυγίων επί του αριθμού των γάμων. Κακώς, γιατί κάθε χωρισμός είναι μια επώδυνη ματαίωση των οραμάτων και προσδοκιών δύο – τουλάχιστον -  ανθρώπων. Καλώς, γιατί σε αντίθεση με προηγούμενες δεκαετίες, οι άνθρωποι πια,  για μια σειρά από λόγους, νοιώθουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν έναν γάμο ως μια κοινωνική σύμβαση. Γενικότερα, οι άνθρωποι πριν παντρευτούν -  αν τελικά το κάνουν – τείνουν να δοκιμάζονται σε διάφορες συντροφικές σχέσεις.


 

Subscribe to RSS - Τεύχος #1