Λίγο πριν την εκπνοή του 2016, ένα ακόμα τεύχος του περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες» είναι έτοιμο.

 

Στο τεύχος αυτό μπορείτε να διαβάσετε, το ενδιαφέρον άρθρο της Δήμητρας Διδαγγέλου για τη θεραπευτική - εκφραστική γραφή. Πέρα από ένας δημιουργικός τρόπος έκφρασης, βοηθάει στην κατανόηση του παρελθόντος, στη νοηματοδότηση του παρόντος, βελτιώνει την απόδοση, την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθηση. Αν δεν πειστήκατε, διαβάστε και τους δώδεκα λόγους για τους οποίους αξίζει να αναμετρηθείτε με τη λευκή σελίδα.

 

Επίσης, ο Πέτρος Θεοδώρου αναρωτιέται μέσα από το πλούσιο νοημάτων κείμενό του, για την τάση υπερεκτίμησης της συντροφικής σχέσης. Αναφέρεται στους εσωτερικούς δαίμονες και τα τραύματα, που προσπαθούμε να ησυχάσουμε μέσα από το μαζί, για την ανάγκη ο Άλλος να καλύπτει όλες μας τις ρεαλιστικές και μη ανάγκες, και για την αξιολόγηση του σεξ και της σεξουαλικότητας, ως δευτερευούσης σημασίας εκφράσεις.

 

Ακόμα, στο εμπεριστατωμένο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαντζίκου, διαβάστε για ένα θέμα που δυστυχώς παραμένει επίκαιρο, του σχολικού εκφοβισμού και πώς συνδέεται με την κατάθλιψη.  Συνήθως εκφράζεται με τη σχολική βία, που αποτελεί εσκεμμένη πράξη, αποσκοπώντας στην πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου και στην υποταγή του θύματος. Στο άρθρο του, πέρα από τα συμπτώματα με τα οποία σχετίζεται ο σχολικός εκφοβισμός, αναφέρεται και στους τρόπους αντιμετώπισής τους.

 

Τέλος, σας παρουσιάζουμε ένα βιβλίο που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων γύρω από το σεξ, όπως δηλώνει και ο τίτλος του: «100 μικρές αλήθειες για το σεξ», από τις εκδόσεις Φυλάτος. Μέσα από τη μικρή παρουσίαση του από τη συγγραφέα Εύη Κυράνα, η οποία όπως μας λέει, προσπάθησε να απαντήσει σε 100 διαφορετικά ερωτήματα γύρω από το σεξ, μέσα από ισάριθμα μικρά και κατανοητά κείμενα, στα οποία παρουσιάζει και σχολιάζει τα ερευνητικά δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας.

 

 

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να γραφτείτε στην σελίδα του περιοδικού εδώ ή να κάνετε like στη σελίδα μας και να βλέπετε νέα άρθρα και συνέδρια.

 

 

Καλές γιορτές και καλή ανάγνωση.

 

12 λόγοι για να πιάσετε μολύβι και χαρτί

Πώς το γράψιμο μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας

«Γράφουμε για να γευτούμε τη ζωή δύο φορές, την ίδια τη στιγμή κι εκ των υστέρων»
Αναΐς Νιν

Η συντροφική σχέση: γιατί συχνά τη φορτώνουμε με υπερβολικές προσδοκίες;

Στις μέρες μας, φαίνεται ότι η συντροφική σχέση εγγύτητας και διάρκειας αποκτά μια ιδιαίτερη και ίσως υπερβολική αξία, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται ένα είδος προτύπου “υπερ-σχέσης”, που αν κάποιος δεν καταφέρνει να το έχει νιώθει αποτυχία και ανεπάρκεια. Είναι όμως “πραγματικά” αυτή η μορφή σχέσης “καλύτερη” από άλλες; Μήπως αυτή η υπερεκτίμηση συνδέεται με άλλα ψυχολογικά φαινόμενα;

Bullying και Κατάθλιψη στα παιδιά

Εισαγωγή

Τα τελευταία χρόνια ο σχολικός εκφοβισμός (Bullying) είναι ένα φαινόμενο, που λαμβάνει μεγάλες και σοβαρές διαστάσεις στη σχολική κοινότητα. Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου στα παιδιά είναι αρκετά σοβαρές τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, (Pernille, Holstein, Lynch, Diderichsen, Gabhain, Scheidt, & Currie, 2005· Sansone & Sansone, 2008). Επίσης, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις και στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών (George, 2011· Hawkins, 2011· Ponzo, 2013)

Παρουσίαση Βιβλίου: «100 Μικρές Σεξουαλικές Αλήθειες»

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η λέξη ‘σεξ’ σε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, ανασύρει 2.490.000 αποτελέσματα μέσα σε 0.34 δευτερόλεπτα. Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι η έλλειψη πληροφόρησης γύρω από το σεξ, αλλά η δυσκολία να διαχειριστεί και να αξιολογήσει ο αναγνώστης, τον τεράστιο όγκο πληροφοριών.


 

Subscribe to RSS - Τεύχος #8