Γιορτάζουμε τα 3 χρόνια του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ψυχολογικές Γνώμες» και σας καλωσορίζουμε στο νέο, εμπλουτισμένο δίγλωσσο site μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς εσάς που εμπιστευτήκατε τα άρθρα σας, αλλά και εσάς που μας επιλέγετε για την ενημέρωση σας.

 

Αυτή η γιορτή που σηματοδοτείται με το έκτο τεύχος του περιοδικού, εγκαινιάζει την δίγλωσση έκδοση του –ελληνικά & αγγλικά, όπου με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε άρθρα ελλήνων και ξένων αρθρογράφων.

 

Σε αυτό το τεύχος έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την έρευνα του Dr. Tanju Surmeli από την Τουρκία, σχετικά με τη διακοπή του τσιγάρου και την θεραπεία με Νευροανάδραση. To ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης, είναι μια πορεία μέσα από τις σκιές μας, που έχει σαν σκοπό να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τις βαθύτερες επιθυμίες της καρδιάς μας.

 

Σε αυτό το τεύχος, έχουμε μια συνέντευξη που πήρε η Sianna Sherman από τον Θεόδωρο Κυριάκου την σχετικά με τη σκοτεινή μας πλευρά και το Shadow work.

 

Επίσης, ο Ηλίας Κασσάρας γράφει για ένα θέμα που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια με νεαρά παιδιά, την στάση της οικογένειας την περίοδο της εφηβείας.

 

Ακόμα, διαβάστε το επίκαιρο και ξεχωριστό άρθρο του Διονύση Νταραντάνη, “Homo Crisious”, σχετικά με την κρίση και πόσο επιδρά πάνω μας.

Τέλος, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου: «Συντροφικότητα και αποχωρισμός» από τις εκδόσεις Αρμός, έχουμε μια εκ βαθέων συνέντευξη με το συγγραφέα του, Τρύφωνα Ζαχαριάδη.

 

Περιμένουμε τα δικά σας άρθρα και σχόλια.

 

Καλή ανάγνωση!

Shadow work

Συνέντευξη του Θεόδωρου Κυριάκου στην Sianna Sherman

Πώς ορίζετε τη σκιά στη δουλειά σας;

Μια νέα προσέγγιση στη διακοπή του καπνίσματος

Ο ρόλος του φλοιού του προσαγωγίου και του κεντρικού λοβού (νήσος) στην διακοπή του τσιγάρου και στην θεραπεία με Νευροανάδραση: Μια νέα προσέγγιση:

Homo Crisi-ou-s: Η αναζήτηση ταυτότητας στο πέρασμα του χρόνου

Είναι αξιοπρόσεκτο το πως –σχεδόν ταυτόχρονα – το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας συνδυάστηκε με συζητήσεις σχετικά με τη χαμένη ταυτότητα του ανθρώπου. Λέξεις όπως «αλλαγή», «αναπροσαρμογή», «επιστροφή» όλο και πληθαίνουν θέλοντας να περιγράψουν την κινητικότητα που ζυμώνεται στην ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου που αναγκάζεται βιαίως να μεταβάλλει τον καθημερινό τρόπο ζωής του. Οι επιστήμες της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας και της Οικονομίας μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες απαντήσεις στο γιατί συνέβη αυτό.

(Ξανά) γνωριστείτε με το έφηβο παιδί σας!

Αγαπητοί γονείς! Σήμερα, μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποια βασικά στοιχεία του τι σημαίνει εφηβεία, καθώς και ποιές είναι οι συνήθεις σχέσεις και συμπεριφορές που δημιουργούνται ανάμεσα στο έφηβο-η και τους γονείς του/της.

 

Συνέντευξη του Τρύφωνα Ζαχαριάδη από την Έρα Μουλάκη

ΕΡ. Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου σας, που φέρει τον τίτλο «ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ» (εκδόσεις Αρμός), θα ήθελα να σας ρωτήσω πως αποφασίσατε να γράψετε για τις δύο αυτές συναισθηματικές «έννοιες» και ταυτόχρονα ποιό ρόλο έπαιξε στη συγγραφή τους η ιδιότητα σας ως ψυχοθεραπευτή;


 

Subscribe to RSS - Τεύχος #6