Ψυχοθεραπευτής Gestalt

Εργάζεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι μέλος της E.A.G.T. και εξωτερικός συνεργάτης σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα διάφορων Κέντρων εκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας, εντός και εκτός Ελλάδας. Εστιάζεται σε υπαρξιακά θέματα καθώς και στις σχέσεις έρωτα - αγάπης - πόθου (σταδιακά, δόμησε ένα σχετικό πρόγραμμα ομιλιών και βιωματικών εργαστηρίων με τον τίτλο “ Τα μάτια που με κοίταξαν”).

Από το 2006 ανέπτυξε την προσέγγιση ενσώματης αλληλεπίδρασης PSP (Process-Stage-Praxis), ως ένα επιπρόσθετο ψυχοθεραπευτικό εργαλείο με πολλές δυνατότητες εφαρμογής. Τον Δεκέμβριο του 2016 θα γίνει η έκδοση του βιβλίου του “...στους αιρετικούς της αγάπης: τα μάτια που με κοίταξαν” (η Αγγλική μετάφραση του βιβλίου είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2017).

Η συντροφική σχέση: γιατί συχνά τη φορτώνουμε με υπερβολικές προσδοκίες;

Στις μέρες μας, φαίνεται ότι η συντροφική σχέση εγγύτητας και διάρκειας αποκτά μια ιδιαίτερη και ίσως υπερβολική αξία, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται ένα είδος προτύπου “υπερ-σχέσης”, που αν κάποιος δεν καταφέρνει να το έχει νιώθει αποτυχία και ανεπάρκεια. Είναι όμως “πραγματικά” αυτή η μορφή σχέσης “καλύτερη” από άλλες; Μήπως αυτή η υπερεκτίμηση συνδέεται με άλλα ψυχολογικά φαινόμενα;


 

Subscribe to RSS - Πέτρος Θεοδώρου