Ψυχολόγος

website: 
http://www.althaia.gr/

Η Αντιγόνη Ωραιοπούλου  σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το πρώτο της μεταπτυχιακό (M.Sc.) είναι στον τομέα της Διατροφολογίας  (Medical School, University of Toronto, Canada) και το δεύτερο (M.A.) στον τομέα της Ψυχολογίας (Dept. of Psychology, University of Indianapolis, USA).  Έχει εκπαιδευτεί στην Σωματική Ψυχοθεραπεία (Βιοσύνθεση), σαν θεραπεύτρια και σαν επόπτρια, στην Θεραπευτική Ύπνωση (Ericksonian method) στην θεραπεία τραύματος, στο ΕΜDR και στα Bioenergetics.  Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο reiki και στο pranic healing.

Έχει γράψει βιβλία για γονείς και η εργασία της είναι κυρίως εστιασμένη σε όλες τις εκφάνσεις της γονεϊκότητας (από την υπογονιμότητα και τη σύλληψη μέχρι το τέλος της εφηβείας).

Για περισσότερα από 20  χρόνια υποστηρίζει γυναίκες και άνδρες στο ταξίδι τους προς την γονεϊκότητα, από την επιθυμία για ένα παιδί μέχρι το τέλος της εφηβείας και έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 5000 γονείς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να δημιουργήσουν μια σχέση γεμάτη αγάπη, αποδοχή και σεβασμό  με το παιδί  τους, από την ώρα τη σύλληψης μέχρι το τέλος της εφηβείας.  Δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ολιστική σύνδεση με το παιδί και εκπαιδεύει τους γονείς, ώστε να μάθουν να επικοινωνούν ολιστικά  με το παιδί τους (σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά, ενεργειακά και πνευματικά). Δίνει επίσης ιδιαίτερη σημασία στον τοκετό, γιατί πιστεύει ότι ο τρόπος που ερχόμαστε στον κόσμο παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία βιωμάτων. 

Τα τελευταία 10 χρόνια εκπαιδεύει επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό να ενσωματώσουν το σώμα και την ενέργεια στην επαγγελματική τους πρακτική και πρωτόκολλα και να επικοινωνούν ουσιαστικά με τους ασθενείς και τα παιδιά. 

H Θεραπευτική Ύπνωση συναντά την μητρότητα

Ένα μικρό ταξίδι.

Η ιστορία της ύπνωσης χάνεται κυριολεκτικά στα βάθη των αιώνων. Καταγραφές για την πρακτική της ύπνωσης συναντώνται στην Ινδία, στα κείμενα των Εβραίων, στους Αιγυπτίους καθώς και στην αρχαία Ελλάδα. Στα Ασκληπιεία , αλλά και σε άλλους θεραπευτικούς ναούς, οι προσκυνητές βίωναν την εγκοίμηση: μέσα από συγκεκριμένες τελετουργίες οδηγούντο σε έναν θεραπευτικό «ύπνο», όπου έβλεπαν ένα αποκαλυπτικό όνειρο, το οποίο οδηγούσε στην δρόμο προς την θεραπεία.


 

Subscribe to RSS - Αντιγόνη Ωραιοπούλου