Ψυχολόγος

website: 
http://www.counselling-centre.com/
email: 
elenatragou@yahoo.com
telephone: 
693 886 6447

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Nova Southeastern στην Φλώριδα της Αμερικής όπου εργάστηκε και ειδικεύθηκε στην συμβουλευτική ψυχικής υγείας (MSc), στην οικογενειακή ψυχολογία (PhD) και σε θέματα ιατρικής αγωγής της οικογένειας (Doctoral Minor) (Αριθμός αδείας 6219). Ως ερευνήτρια και ψυχολόγος εργάστηκε στην Αμερική και στην Ελλάδα με οικογένειες και εφήβους σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.
Έχει εργασθεί επίσης ως ψυχολόγος για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο διακρατικό οργανισμό Women in Distress στην Αμερική και ως ψυχοθεραπεύτρια ιατρικής αγωγής στο University of Miami και στο Nova Southeastern University ως μέλος διεπιστημονικής ομάδας προσφέροντας θεραπευτική και ιατρική υποστήριξη σε πάσχοντες από Parkinson’s και στα μέλη των οικογενειών των πασχόντων.
Τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα ενδοπρoσωπικών και διαπροσωπικών σχέσεων, σχέσεις οικογένειας και ζεύγους, επικοινωνίας, διαταραχές διάθεσης σε εφήβους και ενήλικες, εποπτείας, και θέματα κυβερνητικής. Επιπλέον, είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Οικογενειακής Θεραπείας (AAMFT) και του Πανελληνίου Συλλόγου Ψυχολόγων. Διατηρεί ιδιωτικό κέντρο ψυχικής υγείας συνεργαζόμενη με ψυχιάτρους, παιδοψυχολόγους, και κλινικούς ψυχολόγους και είναι ιδρυτικό στέλεχος του Βιωματικό Κέντρο Ψυχολογίας του Ανθρώπου.

Επικινδυνότητα και Ψυχική Υγεία

Η επικινδυνότητα εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο ο θεραπευόμενος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους. Το εύρος του κινδύνου ως προς τον εαυτό εκτείνεται από μικρό, όταν ο θεραπευόμενος δεν παρουσιάζει αυτοκτονικό ιδεασμό (σκέψεις αυτοκτονίας), έως μεγάλο, όταν παρουσιάζει αυτοκτονικές ενορμήσεις και μπορεί να οδηγηθεί και στον εκούσιο τερματισμό της ζωής του.


 

Subscribe to RSS - Τράγου Ελένη