Ψυχολόγος

website: 
http://www.mindsmirror.com
email: 
mkoletsi@gmail.com
telephone: 
+30210 6770716

H Μάρσα Κολέτση είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Sheffield κατόπιν υποτροφίας.
Eκπαιδεύτηκε στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία και εργάστηκε για 2 έτη ως γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια στο ημερήσιο κέντρο ψυχικής υγείας του Wandsworth του Λονδίνου. Εκπόνησε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου St.Georges στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη Βρετανική Εθνική Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας, στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Sheffield, καθώς και στο Τμήμα Διαταραχών Διατροφής του Ιατρικού Κέντρου στο Sheffield.
Έχει εκτενή ερευνητική και κλινική εμπειρία με ασθενείς που πάσχουν από ποικίλες οργανικές και ψυχικές ασθένειες Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια του Τμήματος Ψυχολογίας σε Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στην Αθήνα και έχει διδάξει σε franchised προγράμματα Βρετανικών Πανεπιστημίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Εργάζεται ως λέκτορας στο City Unity College και ιδιωτικά ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Mind's Mirror. Eχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ψυχολογικά και ψυχιατρικά επιστημονικά περιοδικά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο μαζί με την Δρ. Έλενα Τράγου με τίτλο "Κλινική αξιολόγηση και Συμβουλευτική: από την θεωρία στη πράξη", από τις εκδόσεις Καλέντη.

Επικινδυνότητα και Ψυχική Υγεία

Η επικινδυνότητα εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο ο θεραπευόμενος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους. Το εύρος του κινδύνου ως προς τον εαυτό εκτείνεται από μικρό, όταν ο θεραπευόμενος δεν παρουσιάζει αυτοκτονικό ιδεασμό (σκέψεις αυτοκτονίας), έως μεγάλο, όταν παρουσιάζει αυτοκτονικές ενορμήσεις και μπορεί να οδηγηθεί και στον εκούσιο τερματισμό της ζωής του.


 

Subscribe to RSS - Μάρσα Κολέτση