Ψυχοθεραπευτής – Οικογενειακός θεραπευτής - Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων

website: 
http://www.christosziouvas.gr/
email: 
xziouv@otenet.gr
telephone: 
2108067828

Ο Χρήστος Ζιούβας σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ παρακολούθησε και μαθήματα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Brunel University του Λονδίνου. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων και έκανε το μεταπτυχιακό του στην Οικογενειακή Θεραπεία στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου (King's College University). Τέλος είναι πιστοποιημένος Σύμβουλος σε θέματα Τοξικοεξαρτήσεων.
Εργάστηκε για 15 χρόνια στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων με οικογένειες εφήβων που αντιμετώπιζαν από ήπια έως πολύ σοβαρά προβλήματα κατάχρησης ουσιών. Από το 2005 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (ΕΔΑΣ) ως εκπαιδευτής-επόπτης ενώ από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως συστημικός θεραπευτής και οικογενειακός θεραπευτής στο Μαρούσι.
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του είναι η εφηβεία, το θέμα της αποτελεσματικότητας της ψυχοθεραπείας, η σχέση των νέων τεχνολογιών με τη συμβουλευτική, η προσωπική ανάπτυξη του θεραπευτή και η εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Διαζύγιο και χωρισμός για το σύγχρονο άνδρα: προκλήσεις και προοπτικές

Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, κακώς ή καλώς, παρατηρείται μια αυξητική τάση στο ποσοστό διαζυγίων επί του αριθμού των γάμων. Κακώς, γιατί κάθε χωρισμός είναι μια επώδυνη ματαίωση των οραμάτων και προσδοκιών δύο – τουλάχιστον -  ανθρώπων. Καλώς, γιατί σε αντίθεση με προηγούμενες δεκαετίες, οι άνθρωποι πια,  για μια σειρά από λόγους, νοιώθουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν έναν γάμο ως μια κοινωνική σύμβαση. Γενικότερα, οι άνθρωποι πριν παντρευτούν -  αν τελικά το κάνουν – τείνουν να δοκιμάζονται σε διάφορες συντροφικές σχέσεις.


 

Subscribe to RSS - Χρήστος Ζιούβας