Κλινική Ψυχολόγος (Msc), πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

website: 
http://www.cinematherapy.com

Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία (MScinAbnormalandClinicalPsychology) έγινε στο Πανεπιστήμιο του Swansea, ενώ έχει παρακολουθήσει και το «CertificateProgramInCinemaTherapy» του ZurInstitute.

Στο παρελθόν έχει απασχοληθεί ως ψυχολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» - Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων/Νέων (14-21 ετών), στη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων, στη Μέριμνα Ζωής Μ. Κ. Ο, στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Βριλήσσια και συντονίζει ομάδες κινηματογραφοθεραπείας (cinematherapy).

Το Σινεμά ως Μορφή Θεραπείας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο λόγος που αισθανόμαστε την ανάγκη να παρακολουθούμε κινηματογραφικές ταινίες; Η πιο αυτονόητη απάντηση είναι πως μας προσφέρουν μία διέξοδο από τις καθημερινές μας σκοτούρες, ενώ αποτελούν μία καλή ομαδική ψυχαγωγική δραστηριότητα. Σύμφωνα όμως με τη νέα τάση της ψυχολογίας, το cinema-therapy, ο κινηματογράφος μπορεί να μας προσφέρει πολλά περισσότερα συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα οι κινηματογραφικές ταινίες:


 

Subscribe to RSS - Μαρία Κωσταλά